Contracandidatul lui Putin, acuzat că a strâns semnături și de la morți

Contracandidatul lui Putin, acuzat că a strâns semnături și de la morți
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Electorală a Rusiei a anunțat vineri că a descoperit „nereguli” în lista de semnături depusă de Boris Nadejdin (60 de ani), candidatul anti-război văzut drept principalul candidat al președintelui Vladimir Putin la alegerile din luna martie, relatează Reuters, preluată de HotNews.

Nadejdin are nevoie ca lista cu cele peste 100.000 de semnături strânse în întreaga Rusie să fie validată de Comisia Electorală Centrală de la Moscova. Însă președintele adjunct al instituției, Nikolai Bulaiev, a declarat că membrii comisiei și-au pus semne de întrebare cu privire la onestitatea procesului de strângere a semnăturilor și la Nadejdin însuși, după ce au constatat că lista conține numele a zeci de persoane „care nu se mai află pe pământ”. 

Până acum, Nadejdin i-a surprins pe unii analiști cu criticile sale agresive față de războiul declanșat de Putin împotriva Ucrainei. Printre altele, el a afirmat că decizia lui Putin de a trimite armata rusă în Ucraina a reprezentat o „greșeală fatală” și că va încerca să pună capăt conflictului prin negocieri.

Unii analiști cred că vizibilitatea tot mai mare a lui Nadejdin a început să îl agaseze pe Putin și că Kremlinul ar putea căuta pretexte pentru a bloca înregistrarea acestuia pe buletinele de vot.

Potrivit TASS, verificările privind semnăturile depuse de Nadejdin și de un alt candidat, Serghei Malinkovici, vor fi finalizate luni, când va fi prezentat și un raport cu concluziile.

Citit 438 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2024 17:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.