Rușii vor produce mașini Citroen la o fabrică părăsită de occidentali

Rușii vor produce mașini Citroen la o fabrică părăsită de occidentali
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rușii vor produce mașini Citroen la o fabrică Stellantis, părăsită de proprietarii occidentali după declanșarea războiului din Ucraina, a anunțat, în exclusivitate, Reuters. Rușii vor folosi echipamente de la un partener din China. Potrivit sursei menționate care citează persoane din domeniul auto și informații vamale, rușii intenționează să producă noi versiuni ale modelelor Citroen de la Stellantis.

În decembrie, anul trecut, compania rusă Automotive Technologies a importat cel puțin 42 de kituri auto pentru asamblarea modelului Citroёn C5 Aircross la uzina din Kaluga, care încă este deținută majoritar de Stellantis. Fabricate în China, kiturile au fost produse de Dongfeng Motor Group din China.

Nu este clar dacă echipamentele din China conțineau elemente care sunt vizate de sancțiunile occidentale. Încă de la finalul anului trecut, Stellantis a recunoscut că a pierdut controlul asupra unității din Rusia și estimează o pierdere de circa 144 de milioane de euro.

Stellantis a dat vina pe dificultățile logistice și pe sancțiunile impuse Moscovei atunci când a oprit operațiunile din Rusia. Compania are 70% din uzina din Kaluga, restul de 30% fiind deținut de Mitsubishi Motors. Fabrica producea mașini Peugeot, Citroen, Opel și Mitsubishi și avea o capacitate anuală de 125.000 de vehicule.

Citit 382 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2024 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.