Turnul Eiffel, închis de luni din cauza grevei angajaților

Turnul Eiffel, închis de luni din cauza grevei angajaților
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Turnul Eiffel, simbolul oraşului Paris şi unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este închis începând de luni din cauza unei greve ce ar putea fi prelungită, au declarat pentru AFP două sindicate care îi reprezintă pe angajaţii societăţii ce exploatează Turnul Eiffel (SETE), şi care critică modul în care este gestionat monumentul.

Conform celor precizate de Hotnews.ro, sindicatele CGT şi FO cer Primăriei din Paris, acţionarul majoritar de la SETE, să fie „rezonabilă cu privire la solicitările sale financiare pentru a asigura supravieţuirea monumentului şi a societăţii care îl gestionează”. 

Aceste sindicate, care au organizat o grevă şi la finele lunii decembrie, când s-au împlinit 100 de ani de la decesul inginerului Gustave Eiffel, denunţă un model economic „mult prea ambiţios şi imposibil de menţinut”, în condiţiile „unor bugete de lucrări subevaluate”, însoţite de „o supraevaluare a veniturilor”.

Potrivit CGT şi FO, acest model de business „a devenit imposibil de menţinut după perioada Covid, care a amputat cu 120 de milioane de euro veniturile generate din vânzările de bilete”.

Sindicatele au interpelat conducerea societăţii cu privire la starea în care se află monumentul, în pofida lucrărilor de restaurare care sunt în curs, şi vorbesc de numeroasele puncte de coroziune care sunt vizibile şi care constituie simptome ale degradării îngrijorătoare a monumentului.

Construit în 1887, Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. În fiecare an, aproximativ şapte milioane de persoane vizitează turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el. Cu o înălţime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului şi până în 1930 a fost cea mai înaltă construcţie din lume. 

Citit 734 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Februarie 2024 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.