Rezoluţia privind aderarea României la Schengen a fost aprobată

Rezoluţia privind aderarea României la Schengen a fost aprobată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul European a aprobat, joi, rezoluţia care cere Consiliului European să permită aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. "Plenul a votat cu o largă majoritate o rezoluţie care cere Consiliului European să permită accesul României şi al Bulgariei la Schengen întrucât cele două ţări au pus în aplicare acquis-ul din acest domeniu. Nu s-a cerut o înregistrare a votului, aşa că nu se poate şti dacă au fost mai mulţi sau mai puţini votanţi decât în iunie. Semnalul politic e clar: PE susţine aderarea noastră la Schengen", anunţă europarlamentarul PDL Cristian Preda, pe blogul său.

De asemenea, europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, iniţiatorul rezoluţiei, apreciază că Parlamentul European, "gardianul respectării regulilor comunitare", demonstează încă o dată că susţine aderarea cât mai rapidă la Spaţiul Schengen a României şi Bulgariei.

"Spaţiul Schengen este una dintre cele mai importante realizări ale proiectului European. Securizarea frontierelor Uniunii este prioritară. Nivelul de securitate al zonei de frontieră externă aferentă României şi Bulgariei este în acest moment corespunzător, graniţele UE fiind cele mai sigure în urma investiţiilor făcute recent în cele două state", adaugă Marinescu.

El susţine că poziţia negativă a unora dintre statele membre nu se bazează pe argumente sau criterii incluse în aquis-ul Schengen. "Rezoluţia de astăzi reprezintă practic încă un apel al Parlamentului European la respectarea regulilor europene", a declarat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

"Uniunea Europeană este bazată, printre altele, pe încredere, dar şi pe respect reciproc. Abordarea acestui subiect în cadrul următorului Consiliul European este necesară. Consiliul European trebuie să ia o decizie corectă bazată pe propriile merite ale celor două state, în beneficiul tuturor statelor membre şi al Uniunii Europene", a mai declarat europarlamemtarul PDL.

Parlamentul European s-a exprimat şi în 8 iunie în favoarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Citit 1990 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.