Un bărbat care a piratat filmul "X-Men de la Origini: Wolverine", condamnat la un an de închisoare

Un bărbat care a piratat filmul "X-Men de la Origini: Wolverine", condamnat la un an de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat din New York, care a descărcat pe internet o copie nefinalizată a filmului "X-Men de la Origini: Wolverine", în 2009, înainte de lansarea oficială a filmului, a fost condamnat de un tribunal federal american la un an de închisoare.

Gilberto Sanchez, un montator de geamuri şi muzician din New York, a postat pe internet o copie a acestui film, în care rolul principal este interpretat de Hugh Jackman, în 2009, cu patru săptămâni înainte de lansarea oficială a filmului în sălile de cinematograf.

El a fost arestat de agenţii FBI şi apoi s-a declarat vinovat de încălcarea drepturilor de autor. Sanchez a spus că a cumpărat acea copie de la un vânzător ambulant din New York.

Judecătoarea Margaret Morrow l-a condamnat, luni, pe Sanchez la 12 luni de închisoare. După ispăşirea pedepsei, el se va afla în regim de eliberare condiţionată pentru încă un an, iar justiţia americană i-a fixat deja şi o serie de restricţii în ceea ce priveşte folosirea computerului.

Lungmetrajul "X-Men de la Origini: Wolverine" a obţinut încasări de 373 de milioane de dolari pe plan mondial.

Wolverine, un mutant dotat cu zece lame din oţel care îi ies din articulaţiile degetelor, este unul dintre cele mai populare personaje din benzile desenate care au stat la baza francizei "X-Men". Până în prezent, au fost realizate trei filme din seria "X-Men" ("X-Men", lansat în 2000, "X-Men 2", lansat în 2003, şi "X-Men: Ultima Înfruntare", lansat în 2006), care au obţinut în total încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial. "X-Men de la Origini: Wolverine" este un spin-off al seriei, iar Hugh Jackman este cel care interpretează rolul celebrului mutant.

Citit 2393 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.