Cerşetorii români acuză poliţiştii din Avignon de hărţuiri şi violenţe repetate

Cerşetorii români acuză poliţiştii din Avignon de hărţuiri şi violenţe repetate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cerşetorii români din Avignon acuză poliţia locală de hărţuire şi violenţe, potrivit unui document redactat de Mişcarea împotriva rasismului şi pentru prietenie (Mrap) din Vaucluse şi citat de Le Dauphiné Libéré.

Cerşetorii se plâng că poliţiştii locali le confiscă documentele şi îi obligă să părăsească oraşul fără documente de transport, le confiscă biletele şi le ard, trec cu bicicletele peste picioarele celor care cerşesc pe stradă, comit violenţe fizice împotriva femeilor.

Reprezentantul poliţiei locale din Avignon, Eric Periguey s-a arătat surprins de demersul lui Bernard Senet, preşedintele Mrap din Vaucluse. "I-am primit în audienţă timp de o oră (pe 11 ianuarie), şi nu am privit lucrurile în aceeaşi manieră. Dar pentru un subiect atât de sensibil ca acesta, trebuie să vă adresaţi primăriei", a declarat Periguey.

Deşi niciun cerşetor român nu a deplus plângere, documentul Mrap arată maltratările şi discriminarea suportate de români. Asfel o bătrână a fost bruscată, o femeie a fost dezbrăcată pe stradă pentru a fi percheziţionată, un copil de şapte ani îmbrâncit şi trântit, iar mama acestuia a fost pălmuită, în timp ce un bărbat a fost bătut.

Aceste mărturii pe care Mrap nu vrea să le comenteze au fost transcrise în prezenţa unui angajat al căilor ferate franceze SNCF, a doi translatori români şi a unui membru al Ligii Drepturilor Omului.

Citit 2483 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.