Atentat cu bombă în staţiunea bulgară Burgas

Atentat cu bombă în staţiunea bulgară Burgas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE Bilanţul atentatului este de cel puţin şase morţi şi 32 de răniţi, două persoane fiind în comă, conform Ministerului bulgar de Interne.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas.

Explozia produsă la Burgas probabil a fost comisă de un terorist-sinucigaş, afirmă martori citaţi de televiziunea publică israeliană, relatează BBC News online.

Explozia a fost precedată de focuri de armă, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului Israelului, citat de AFP. "Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni.

Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident, relatează site-ul Novinite.com. Autorităţile bulgare au anunţat că explozia este rezultatul unui act terorist.

Conform presei bulgare, turiştii israelieni veniseră pe aeroportul din Burgas la ora 16.50 (16.50, ora României), cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv. De la aeroport, turiştii israelieni s-au îmbarcat în autocare şi se îndreptau spre hoteluri din staţiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Mării Negre. La bordul autocarului în care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turişti israelieni.

Citit 1730 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2012 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.