VIDEO / ACCIDENT GRAV: 19 români au murit şi alţi 28 au fost răniţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru
Foto: Foto: ROL.ro

VIDEO / ACCIDENT GRAV: 19 români au murit şi alţi 28 au fost răniţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin 19 turişti români au murit, iar alţi patru sunt în stare critică, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, a anunţat postul public de televiziune RTCG pe site-ul său de Internet.

Ambasadorul român în Muntengru, Mihail Florovici, a declarat duminică seara în faţa spitalului în care sunt internaţi răniţii că autocarul transporta 46 de turişti români, care mergeau către Budva cu o agenţie de turism românească.

Autocarul care, potrivit mărturiei unui supravieţuitor, mergea la Tivat, pe coasta muntenegreană, a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca şi a căzut de la aproximativ 40 de metri. Potrivit martorilor oculari, autocarul s-a lovit de parapetul de securitate al podului la ieşirea dintr-un tunel şi a căzut în prăpastie.

Autocarul, cu 47 de persoane, care s-a răsturnat în Muntengru aparţinea firmei Gregory Tour. Este vorba despre un autocar Neoplan Tourliner, cu o capacitate de 49 plus două locuri, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi, potrivit Ziarului Financiar.

Guvernul român a anunţat că va iniţia rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului din Muntenegru, a respectat toate prevederile legale de siguranță.

Într-un conunicat trimis luni de Executiv, premierul Victor Ponta transmite condoleanţe către familiile românilor decedaţi în urma accidentului din Muntenegru şi asigură că autorităţile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi. El arată că se ţine în permanenţă legătura cu autorităţile muntenegrene şi au fost puse la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru, fiind autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, cu disponibilitatea aducerii în ţară, a raniţilor care pot fi transportaţi, decizie care va fi luată la faţa locului.

 

Citit 2563 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2013 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.