Pentagonul pregăteşte o operaţiune de anvergură, care să dureze trei zile, în Siria

Pentagonul pregăteşte o operaţiune de anvergură, care să dureze trei zile, în Siria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, acestea urmând să dureze trei zile, a anunţat duminică Los Angeles Times, citat de AFP. Strategii americani optează de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor ţinte precise sau nedistruse de atacul iniţial.

Doi ofiţeri americani au declarat pentru Los Angeles Times că administraţia a cerut o listă extinsă, care să includă "mult mai mult" decât lista iniţială de aproximativ 50 de obiective. Specialiştii vor să obţină o capacitate de atac suplimentară pentru a distruge forţele dispersate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Planificatorii Pentagonului iau în considerare de acum participarea unor bombardiere ale forţelor aeriene, precum şi cinci distrugătoare lansatoare de rachetă americane care patrulează în prezent în estul Mării Mediterane, pentru a lansat rachete de croazieră şi rachete aer-sol, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării antiaeriene siriene, potrivit raportului.

"Vor fi mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară a momentului când va trebui să terminăm", a declarat pentru cotidian un ofiţer care are informaţii despre planurile militare.

Această schimbare de plan are loc într-un moment în care preşedintele Barack Obama continuă să pledeze în favoarea unei intervenţii în Siria, după atacurile cu armă chimică din 21 august, care au provocat sute de morţi.

Marţi, 10 septembrie, Congresul american urmează să îşi dea votul privind decizia unui atac asupra Siriei.

Citit 2816 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2013 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.