Donald Trump este NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite (VIDEO)

Donald Trump este NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press. Americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Ca în fiecare an electoral, rezultatele din câteva state cheie indică anticipat rezultatul final al alegerilor, astfel că întreaga atenţie este aţintită asupra lor. Trump a câştigat majoritatea acestor state-cheie, inclusiv Ohio, Florida şi Carolina de Nord.

Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

„Am primit un telefon de la Hillary Clinton în care am fost felicitat. Este momentul acum ca americanii să vindece rănile diviziunii, republicanii, democraţii vă spun că este momentul să ne unim. Eu mă angajez că voi fi preşedintele tuturor americanilor”, a declarat Donald Trump.        

 

Citit 2753 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.