Discursuri, emoţii şi o gafă monumentală | Cine sunt câştigătorii şi perdanţii Galei Premiilor Oscar 2017

Discursuri, emoţii şi o gafă monumentală | Cine sunt câştigătorii şi perdanţii Galei Premiilor Oscar 2017
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a avut 14 nominalizări şi era văzut de mulţi drept marele favorit, musicalul "La La Land" nu a luat decât şase premii Oscar, nereuşind, astfel, să ajungă la recordurile stabilite de "Stăpânul Inelelor", "Piraţii din Caraibe" sau "Titanic". Momentul decernării statuetei pentru "Cel mai bun film" a consemnat şi o gafă a organizatorilor, însă evenimentul în sine a fost, şi de această dată, un spectacol complet.

Începutul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar a stat sub semnul protestelor anti-Trump, îmbrăţişate de întreaga suflare cinematografică. De la fundiţele roşii şi albastre purtate de actorii prezenţi la ceremonie, ca semn al susţinerii unei organizaţii ce militează pentru drepturile şi libertăţile civile în Statele Unite, la "încurcătura" de pe finalul show-ului, ce a mutat statuetele din braţele echipei filmului "La La Land" în cele ale realizatorilor lui "Moonlight", a fost o seară în care au fost răzbunaţi toţi anii trecuţi în care actorii şi realizatorii de film de culoare abia dacă au fost băgaţi în seamă de Academie.

"La La Land", doar şase premii

Pornit în cursă ca marele favorit al galei, musicalul regizat de Damien Chazelle, "La La Land", cu Emma Stone şi Ryan Gossling în rolurile principale, a reuşit să adune doar şase distincţii: pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună piesă originală, cea mai bună scenografie şi cea mai bună imagine. Spre finalul ceremoniei, când se înmâna premiul pentru "Cel mai bun film", actorul Warren Beatty a citit plicul greşit şi a anunţat că premiul merge către "La La Land". Şi, chiar în momentul în care echipa musicalului urca pe scenă pentru a-şi asuma premiul, greşeala a fost rectificată. "Oscarul merge, de fapt, către Moonlight", au spus organizatorii. Prezentatorul galei, Jimmy Kimmel, a încercat să dreagă momentul. "E bine şi aşa, am auzit câteva discursuri în plus", a spus acesta.

Filmul produs de DC Comics, "Brigada Sinucigaşilor", a câştigat Oscarul pentru cel mai bun machiaj, în timp ce "Fantastic Beasts and where to find them" a luat Oscarul pentru cele mai bune costume. Toni Erdmann, filmul coprodus de Ada Solomon şi nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, nu a reuşit să câştige statueta de aur, care a mers, în cele din urmă, la "The Salesman".

Citit 1087 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.