State americane într-o ”alianţă pentru climă”

State americane într-o ”alianţă pentru climă”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernatorii democraţi ai statelor New York, California şi Washington au anunţat joi că formează o "alianţă pentru climă", după decizia preşedintelui Donald Trump de a se retrage din Acordul de la Paris, scrie AFP. Cele trei state, care reprezintă aproape o cincime din populaţia SUA şi produc peste o cincime din PIB-ul american, "sunt hotărâte să atingă obiectivul american de reducere cu 26 la sută până la 28 la sută a emisiilor de gaze cu efect de seră" în raport cu 2005, a subliniat guvernatorul de New York, Andrew Cuomo.

"Preşedintele a spus deja că schimbările climatice sunt o glumă, ceea ce este exact contrariul celor susţinute de toţi oamenii de ştiinţă şi de opinia internaţională", a afirmat la rândul său guvernatorul Californiei, Jerry Brown. "A nega realitatea nu este o strategie, nici pentru America, nici pentru nimeni. Dacă preşedintele se arată indiferent în legătură cu această activitate umană fundamentală, atunci California şi celelalte state trebuie să preia conducerea", a adăugat el.

Alianţa lor urmează să servească drept forum pentru a susţine, consolida şi pune în aplicare programele existente împotriva schimbărilor climatice.

Citit 1282 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2017 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.