UPDATE | ”En Marche!”, favorită în turul doi al ALEGERILOR legislative din FRANȚA

UPDATE | ”En Marche!”, favorită în turul doi al ALEGERILOR legislative din FRANȚA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE, duminică, 18 iunie | Aproape 50 de milioane de oameni au fost aşteptaţi duminică, 18 iunie, la urne pentru a-şi alege parlamentarii. În ce priveşte deznodământul, nu sunt emoţii prea mari. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, formaţiunea preşedintelui Emmanuel Macron, La Republique en Marche, ar urma să câştige aproximativ 460 de mandate de parlamentar, din cele 577.


Formaţiunea politică a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, este în cursa pentru a câştiga o majoritate record în al doilea tur al alegerilor parlamentare, programat pentru duminică, 18 iunie, potrivit unor sondaje de opinie prezentate joi, notează Reuters. Sondajele realizate de institutele Opinionway şi Harris Interactive arată că formaţiunea lui Macron, En Marche! şi partidul de centru-dreapta cu care se afla în alianţă, Modem, ar putea câştiga între 440 si 470 de locuri din totalul de 577 în camera inferioară a Parlamentului.

Dacă prognoza va fi confirmată, En Marche va obţine o victorie categorică în faţa partidelor de masă care au dominat politica franceză din ultimele decenii. Potrivit sondajului realizat de Opinionway, republicanii şi aliaţii săi vor obţine intre 70 și 90 de mandate, iar Partidul Socialist între 20 şi 30 de locuri în camera inferioară a Parlamentului.

Alegerile parlamentare sunt un test important pentru noul preşedinte francez. După victoria în alegerile prezidenţiale au apărut o serie de îndoieli privind capacitatea lui Macron de a reuşi să genereze dintre susţinătorii săi o formaţiune politică suficient de coerentă pentru a câştiga şi alegerile legislative. Macron pare însă să fi fost pregătit pentru acest pas, listele cu candidaţii formaţiunii En Marche fiind stabilite foarte rapid, iar diversitatea profilului candidaţilor a fost transformată într-un avantaj, în transmiterea unui mesaj adresat unei palete la fel de diverse de alegători.

Citit 2037 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 00:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.