Forţele Statului Islamic, încercuite în deşert de armata siriană

Forţele Statului Islamic, încercuite în deşert de armata siriană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Forţele regimului sirian au obţinut o victorie importantă în faţa grupării Statul Islamic (SI), încercuind-o aproape în totalitate în partea centrală a vastei zone deşertice întinse din centrul ţării până la frontierele cu Iordania și cu Irak, transmite AFP.

Armata siriană, sprijinită de aviaţia militară rusă şi de miliţiile proregim, a înaintat puternic în ultimele două zile în deşertul sirian, aflat în mâinile jihadiştilor SI din 2014. Trupele fidele regimului au lansat în luna mai o amplă ofensivă pentru eliminarea jihadiştilor din această zonă, care se întinde pe circa 90.00 km2. „Odată cu aceste succese (...), ultima cale de aprovizionare a combatanţilor (SI) cu arme, muniţii şi materiale în zona Oqayrbat se află sub focul şi controlul armatei siriene", a indicat vineri Ministerul rus al Apărării.

Agenţia oficială de presă Sana a confirmat încercuirea regiunii Oqayrbat şi capturarea a patru câmpuri gazeifere. Armata siriană mai are de parcurs doar 25 de km până în regiunile al-Kom și al-Sukhna, ceea ce i-ar permite să asedieze complet SI în zonele deşertice.

Acest recul al Statului Islamic intervine într-un moment în care gruparea a revendicat un nou atentat sângeros în Europa, de această dată la Barcelona.

Citit 1990 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2017 17:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.