EXPLOZIE la metroul din Londra. Printre răniţi, NU sunt români

EXPLOZIE la metroul din Londra. Printre răniţi, NU sunt români
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O explozie a avut loc, vineri dimineaţă, 15 septembrie, într-o garnitură de tren a metroului londonez. Autorităţile britanice au anunţat că tratează incidentul ca fiind unul terorist. Explozia a avut loc la stația Parsons Green, de pe magistrala District Line. Potrivit primelor informații, mai multe persoane ar fi suferit arsuri la nivelul feței. „Am văzut femei plângând; o mulțime de persoane țipau. Ne-am călcat în picioare pe scările spre ieșire”, a declarat un martor. Din imaginile publicate de călători pe rețelele de socializare reiese că explozia a fost provocată de un recipient învelit într-o pungă, așezat pe jos într-un vagon de metrou şi care se pare că ar fi conţinut o substanţă chimică puternic inflamabilă. Conținutul acestuia încă ardea în momentul în care au fost făcute fotografiile. Un bărbat care se afla la zece metri de recipient a spus că acesta „arăta ca o găleată de maioneză”. „Am auzit o bufnitură și când m-am uitat am văzut flăcările. Oamenii au început să fugă și am fost norocoși că tocmai ajungeam în stație, iar ușile începeau să se deschidă. Nu știu dacă a avut loc o reacție chimică, nu sunt expert, dar părea artizanală”, a spus martorul citat. „S-a provocat o minge de foc și am sărit pe ușa deschisă”, a povestit un alt martor, pe Twitter.

Cel puţin 100 de persoane s-ar fi aflat în garnitura de metrou de la Parson Green, spun autorităţile. 18 persoane au fost transportate la spital în urma exploziei. Niciunul dintre ei nu se afla în stare gravă sau care să-i pună viaţa în pericol. Circulația trenurilor de metrou a fost oprită între stațiile Edgware Road și Wimbledon.

Poliția Metropolitană a anunțat că tratează explozia de la metroul londonez drept un atac terorist. Premierul Theresa May a condus o întâlnire de urgență a comitetului COBRA, care reunește reprezentanții serviciilor de securitate din Regatul Unit.

„Printre persoanele care au suferit arsuri nu sunt români, din câte informaţii am eu până în acest moment (ora 15,00 - n. red). Noi avem acolo, la Poliţia Transporturi Londra, un ofiţer detaşat. El e la locul faptei şi ne ţine la curent cu evoluţiile", a declarat, pentru Mediafax, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.

Citit 1802 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2017 15:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.