Se conturează planul Merkel-Macron privind viitorul Europei

Se conturează planul Merkel-Macron privind viitorul Europei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat acordul în linii mari cu ideile despre viitorul Uniunii Europene formulate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, relatează Reuters şi AFP. Un purtător de cuvânt al cancelariei de la Berlin arătase deja de miercuri, a doua zi după un discurs important al lui Macron pe tema UE, că Merkel apreciază ideile generale ale preşedintelui francez, dar consideră că detaliile mai trebuie discutate.

Într-un discurs ţinut marţi, 26 septembrie, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a prezentat o serie de propuneri pentru „refondarea” Uniunii Europene, el pledând în ansamblu pentru o aprofundare a integrării europene, dar în acelaşi timp şi pentru o Europă cu mai multe viteze.

Reacţiile Berlinului au fost, în linii mari, în acord cu Parisul. Înainte de a se întâlni personal cu preşedintele francez, în această săptămână, la Tallinn, cancelarul a ţinut la rândul său un discurs în care a afirmat că "există un consens larg între Germania şi Franţa" şi şi-a exprimat convingerea că "Europa nu poate să stea pe loc, ci trebuie să se dezvolte în continuare". Angela Merkel şi-a prezentat propria viziune asupra Europei, făcând apel la Uniunea Europeană să coopereze mai strâns în privinţa apărării, imigraţiei, impozitelor şi politici sociale şi susţinând că zona euro ar trebui să aibă un buget propriu. Merkel consideră "foarte pozitive" declaraţiile clare ale lui Macron privind intenţia de colaborare franco-germană pentru armonizarea impozitării firmelor şi a legislaţiei insolvenţei.

Citit 922 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 16:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.