Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Militarii americani au întărit măsurile de securitate la frontiera cu Mexicul, construind baricade şi garduri de sârmă ghimpată, relatează Reuters. În oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu SUA, au sosit marţi cu autobuze circa 400 de migranţi, care au luat-o înaintea unei caravane de refugiaţi din America Centrală, a declarat agenţiei Reuters un martor ocular. Restul caravanei este aşteptat în zilele următoare; majoritatea migranţilor provin din Honduras. Secretarul apărării Statelor Unite, Jim Mattis, a anunţat că va ajunge miercuri în zona frontierei, unde au fost desfăşuraţi mii de militari pentru a sprijini eforturile grănicerilor şi vameşilor de a împiedica migranţii să pătrundă ilegal pe teritoriul american.

US Customs and Border Protection (CBP), agenţia vamală şi de protecţie a frontierei SUA, a anunţat că va închide benzile de trafic dinspre Tijuana, pentru a permite soldaţilor să instaleze baricade şi garduri. "CBP continuă să se pregătească pentru eventuala sosire a mii de oameni care migrează într-o caravană, îndreptându-se spre frontiera Statelor Unite", a declarat Pete Flores, directorul agenţiei pentru operaţiunile din San Diego, oraş californian situat la mai puţin de 40 de km de Tijuana.

Vinerea trecută, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un decret prin care interzice practic acordarea de azil celor care trec ilegal frontiera.

Citit 1276 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.