Ambasadorul nord-coreean în Italia, solicitant de azil

Ambasadorul nord-coreean în Italia, solicitant de azil
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ambasadorul nord-coreean în Italia, Jo Song Gil, a solicitat azil pentru el şi familia lui într-o ţară occidentală, acţiune care ar constitui o dezertare majoră pentru regimul de la Phenian, relatează AFP. Potrivit unor surse diplomatice, oficialul nord-coreean ar fi solicitat azil la începutul lunii decembrie. Potrivit acestei surse, cazul său constituie o problemă pentru autorităţile italiene, care, totuşi, "îl protejează într-un loc sigur".

Jo Song Gil, 48 de ani, a asigurat interimatul la conducerea ambasadei din octombrie 2017, când Italia a cerut ambasadorului desemnat al Coreii de Nord, Mun Jong-Nam, să părăsească ţara, în semn de protest faţă de testele nucleare efectuate de Phenian. Dl Jo este ''cunoscut ca fiind fiul sau ginerele unuia dintre cei mai înalţi oficiali ai regimului de la Phenian''.

Diplomaţilor nord-coreeni trebuie în general să lase în ţară membri ai familiilor lor, pentru a nu dezerta atunci când sunt detaşaţi în străinătate. Jo Song Gil a sosit totuşi la Roma în mai 2015 împreună cu soţia şi copiii, ceea ce sugerează că ar putea proveni dintr-o familie privilegiată, notează sursa citată, menţionând că motivele acestei dezertări nu sunt cunoscute.

Citit 1122 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 14:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.