Sancţiuni contra serviciilor de informaţii iraniene

Sancţiuni contra serviciilor de informaţii iraniene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit sancţiunile contra serviciilor de informaţii iraniene pentru planificarea comiterii unor asasinate în Europa, a anunţat marţi, 8 ianuarie, ministrul de externe danez Anders Samuelsen, potrivit Reuters.

La începutul lunii noiembrie, Iranul s-a oferit să ajute Danemarca în anchetarea a ceea ce Teheranul a numit acuzaţia ''nefondată'' că serviciile de informaţii iraniene au intenţionat să comită un atac pe teritoriul danez. Şeful Serviciului danez de securitate (PET), Finn Borch Andersen, a declarat că un cetăţean norvegian născut în Iran se află în arest preventiv în legătură cu acest caz. Suspectul a negat orice implicare.

Conform serviciilor de informaţii daneze, cel puţin un individ având legături cu serviciile de informaţii iraniene, arestat la 21 octombrie 2018, plănuia un atentat împotriva a trei presupuşi membri ai Mişcării arabe pentru eliberarea Ahvaz, rezidenţi în Danemarca, ce fac ei înşişi obiectul unei anchete de poliţie, în urma atentatului din septembrie de la Ahvaz, în apropierea frontierei cu Irak.

Citit 914 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 20:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.