Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a apreciat că excepţia obţinută de ţara sa de la politicile de apărare ale UE nu este în interesul Danemarcei şi că următorul guvern ar trebui să organizeze un referendum pe această temă, transmite dpa. Organizarea unui astfel de referendum va depinde însă de sprijinul pe care se va putea baza noul guvern din partea legislativului rezultat după alegerile din 5 iunie, a menţionat premierul. Excepţia în domeniul apărării a fost una din cele patru obţinute de Danemarca în 1993, după ce danezii au votat împotriva Tratatului de la Maastricht. Celelalte se referă la uniunea monetară, justiţie şi afaceri interne şi cetăţenie.

"Avem nevoie de această dezbatere cu privire la politicile europene pe care ar trebui să le adoptăm, inclusiv în cadrul acestei campanii electorale", a spus Rasmussen. "Trăim vremuri incerte", a adăugat el, menţionând că preşedintele american Donald Trump a adoptat un curs diferit de cel cu care erau obişnuiţi danezii.

O poziţie similară a formulat şi ministrul danez al Apărării, Claus Hjort Frederiksen, membru al Partidului Liberal de centru dreapta al lui Rasmussen.

Partidul Popular danez, eurosceptic, se opune renunţării la excepţiile daneze, iar principala formaţiune de opoziţie, Partidul Social Democrat, nu a comentat deocamdată propunerea premierului.

Citit 629 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.