SUA, China şi ”ciocnirea civilizaţiilor”

SUA, China şi ”ciocnirea civilizaţiilor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu există ''nicio ciocnire'' a civilizaţiilor şi orice idee de superioritate rasială este ''greşită'', a declarat, miercuri, 15 mai 2019, preşedintele chinez Xi Jinping, a cărui ţară este angajată într-o dispută comercială cu SUA, relatează AFP.

O responsabilă a Departamentului de Stat american, Kiron Skinner, a surprins luna trecută descriind rivalitatea cu China ca fiind "o luptă împotriva unei civilizaţii cu adevărat diferite şi a unei ideologii diferite". Este prima dată când SUA se confruntă cu un "mare rival care nu este caucazian", a spus ea la un forum pe probleme de securitate.

''A crede că propria rasă şi propria cultură sunt superioare şi a insista pentru a transforma sau chiar a înlocui alte civilizaţii este stupid (...) şi dezastruos în practică'', a replicat Xi Jinping. "Nu există niciun conflict între civilizaţii diferite, este suficient să avem ochi pentru a aprecia frumuseţea tuturor civilizaţiilor'', adăugat preşedintele chinez.

Negociatori americani şi chinezi nu au reuşit să ajungă săptămâna trecută la un acord comercial, Beijingul anunţând măsuri în represalii la taxele vamale suplimentare impuse de Donald Trump pe 10 iunie.

Citit 1088 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 00:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.