Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fondatorul gigantului chinez în telecomunicaţii Huawei, Ren Zhengfei, a declarat marţi că SUA "subestimează" grupul său, promiţând că programul său de dezvoltare a 5G nu va fi "afectat" de măsurile americane vizând blocarea sa, informează France Presse.

„Personalul politic american, prin modalităţile sale de a acţiona la ora actuală, arată că ne subestimează puterea”, a afirmat Ren, într-un interviu acordat televiziunii publice CCTV şi altor media.
Într-un context de război comercial şi de rivalitate tehnologică între Beijing şi Washington, preşedintele american Donald Trump a decis săptămâna trecută să interzică exporturile de produse tehnologice americane către anumite companii considerate ca prezentând „riscuri” pentru securitatea naţională. Huawei se află în mod clar în colimatorul preşedintelui american, liderul mondial al industriei de comunicaţii 5G (a cincea generaţie de tehnologie mobilă) a fost inclus pe lista neagră a Washingtonului.
Tehnologia „5G a Huawei nu va fi deloc afectată (de toate acestea)”, a promis Ren Zhengfei. „În materie de tehnologie 5G, nu este vorba ca alte întreprinderi să ajungă din urmă Huawei în doi sau trei ani”, a mai spus el.
Duminică, gigantul Google, al cărui sistem Android echipează marea majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat că va trebui să taie legăturile cu Huawei, în urma deciziei lui Trump, ceea ce ar avea ca rezultat împiedicarea grupului chinez să acceseze anumite servicii Android şi aplicaţiile Gmail sau Google Maps.
Această decizie afectează de asemenea o serie întreagă de companii americane, de la furnizori de software la producători de semiconductori care produc pentru Huawei. „Nu avem de gând să renunţăm la cipurile americane”, a pledat Ren Zhengfei. „Dar în cazul în care vor exista dificultăţi de aprovizionare, avem soluţii alternative. Înainte de războiul comercial, ne aprovizionam cu jumătate din cipuri din SUA şi jumătate de la Huawei. Nu vor putea să ne izoleze de restul lumii”, a spus el.
De asemenea, grupul chinez a anunţat că va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii pentru toate smartphone-urile şi tabletele mărcile Huawei şi Honor, după ce Google a anunţat că va respecta decretul care a intrat în vigoare vineri şi care interzice companiei chineze să mai beneficieze de actualizările la sistemul de operare Android. În schimb, grupul chinez nu a spus ce se va întâmpla cu telefoanele pe care le va vinde în viitor, care este puţin probabil să mai aibă acces la o serie de servicii populare oferite de Google, precum gmail, YouTube şi Chrome, dacă nu va fi obţinută o licenţă specială.
Autorităţile americane au dat impresia luni că vor să calmeze situaţia, decretând un termen de 90 de zile înainte de a impune sancţiuni, timp în care Huawei şi partenerii săi comerciali ar trebui să se adapteze.

Citit 1251 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.