Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Preşedintele moldovean Igor Dodon a cerut Statelor Unite ale Americii să sprijine eforturile Republicii Moldova ca statutul său de "neutralitate permanentă" să fie recunoscut la nivel internaţional, asigurând totodată că ţara sa "va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naţionale", informează postul de radio Europa Liberă.

Dodon a transmis acest mesaj către Washington cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la sfârşitul săptămânii trecute cu David Hale, subsecretar de stat pentru afaceri politice al Statelor Unite, care a efectuat o vizită la Chişinău. Preşedintele moldovean a subliniat că l-a asigurat pe demnitarul american că noua guvernare va respecta toate acordurile internaţionale pe care le-a semnat anterior, inclusiv Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, dar a cerut Statelor Unite să sprijine eforturile Republicii Moldova ca statutul de neutralitate "permanentă" să fie recunoscut la nivel "internaţional".

Cu ocazia acestor convorbiri, Dodon a mulţumit, din nou, SUA pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în soluţionarea recentei crize politice şi în transferul paşnic al puterii.

Citit 565 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 00:48

1 comentariu

 • postat de Galatean Marți, 16 Iulie 2019 11:39 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  1

  Neutralitate!???

  Asta spune tot despre relatiile cu Romania.

  Cine are incredere in acest rusofon?!!!

  Americanii stiu cu cine are de-a face si desigur vor fi precauti!

  Asteptam adevarata fata a guvernului fata de UE.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.