Republica Moldova, neutralitate cu sprijinul SUA

Republica Moldova, neutralitate cu sprijinul SUA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele moldovean Igor Dodon a cerut Statelor Unite ale Americii să sprijine eforturile Republicii Moldova ca statutul său de "neutralitate permanentă" să fie recunoscut la nivel internaţional, asigurând totodată că ţara sa "va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naţionale", informează postul de radio Europa Liberă.

Dodon a transmis acest mesaj către Washington cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la sfârşitul săptămânii trecute cu David Hale, subsecretar de stat pentru afaceri politice al Statelor Unite, care a efectuat o vizită la Chişinău. Preşedintele moldovean a subliniat că l-a asigurat pe demnitarul american că noua guvernare va respecta toate acordurile internaţionale pe care le-a semnat anterior, inclusiv Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, dar a cerut Statelor Unite să sprijine eforturile Republicii Moldova ca statutul de neutralitate "permanentă" să fie recunoscut la nivel "internaţional".

Cu ocazia acestor convorbiri, Dodon a mulţumit, din nou, SUA pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în soluţionarea recentei crize politice şi în transferul paşnic al puterii.

Citit 1040 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 00:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.