Cetăţenie rusă pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk

Cetăţenie rusă pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ucraina a condamnat decizia Rusiei de a facilita acordarea cetăţeniei ruse tuturor locuitorilor din regiunile Doneţk şi Lugansk (estul Ucrainei), chiar şi celor din zonele care se află sub jurisdicţia Kievului, calificând acest demers drept o "provocare" de natură să torpileze eforturile de a se ajunge la pace în estul ţării, informează agenţiile de presă EFE şi Ukrinform.

"Aceste acţiuni ale Rusiei constituie o ingerinţă deschisă în afacerile interne ale Ucrainei şi o gravă ameninţare la adresa securităţii întregului continent european", denunţă Ministerul de Externe ucrainean, într-un comunicat.

Diplomaţia Kievului a reacţionat astfel la decretul semnat miercuri de către preşedintele rus Vladimir Putin, prin care Moscova facilitează acordarea cetăţeniei ruse tuturor locuitorilor regiunilor Doneţk şi Lugansk care probează că au avut reşedinţa permanentă acolo până la izbucnirea conflictului din Donbas, în aprilie 2014.

"În ciuda numeroaselor declaraţii despre dorinţa sa de a ajunge la pace cât mai curând posibil, Kremlinul îşi arată - prin acţiunile sale - intenţia de a continua războiul hibrid împotriva Ucrainei", subliniază MAE ucrainean. Potrivit Kievului, cu această nouă provocare, Moscova a răspuns iniţiativelor părţii ucrainene de a reduce tensiunea în zona de conflict, care - potrivit datelor ONU - a făcut peste 13.000 de morţi de la izbucnirea sa.

Citit 907 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.