Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a preluat miercuri, 24 iulie 2019, conducerea guvernului de la Londra, după ce Theresa May i-a predat prerogativele funcţiei. Aceasta din urmă şi-a prezentat demisia pe 7 iunie, ca urmare a eşecului încercării de a-i convinge pe parlamentarii britanici să susţină acordul privind Brexitul, transmite dpa.

Partidul Conservator a anunţat marţi că membrii săi l-au ales drept lider pe Boris Johnson, în scrutinul intern în a cărui etapă finală a ajuns şi actualul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt. Fostul primar al Londrei a obţinut 92.153 de voturi din cele circa 159.000 de voturi ale membrilor partidului care au fost chemaţi să îi departajeze, comparativ cu 46.656 de voturi pentru Hunt.

La scurt timp după anunţul victoriei, Johnson s-a angajat să pună în aplicare Brexitul la 31 octombrie. "Vom pune în aplicare Brexitul la 31 octombrie", data-limită fixată după două amânări, a spus Johnson, în contextul în care susţinătorii ieşirii din UE se tem de o nouă prelungire.

Aşa cum cere tradiţia britanică, înainte de prelua oficial funcţia, Boris Johnson a fost primit în audienţă la Regină. În zile următoare, el ar urma să înceapă anunţarea numelor viitorilor miniştri din noul executiv britanic. Potrivit unor informaţii din media britanice, Johnson va face joi o declaraţie în parlament în legătură cu planurile sale privind Brexitul.

Citit 666 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 15:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro