Casa Albă confirmă lichidarea fiului lui Osama bin Laden

Casa Albă confirmă lichidarea fiului lui Osama bin Laden
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Casa Albă a confirmat sâmbătă, 14 septembrie 2019, lichidarea lui Hamza bin Laden, fiul preferat al lui Osama bin Laden, prezentat drept succesorul acestuia la conducerea Al-Qaida şi al cărui deces a fost raportat prima dată de presa americană la sfârşitul lunii iulie, informează Reuters şi AFP.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei americane, Hamza bin Laden a fost ucis "într-o operaţiune contrateroristă care a avut loc în regiunea afgano-pakistaneză". "Uciderea lui Hamza bin Laden nu doar lasă Al Qaida fără importante abilităţi de conducere şi fără o simbolică legătură cu Osama bin Laden, ci şi subminează importante activităţi operaţionale ale grupării", se spune în comunicat.

Tânărul în vârsta de circa 30 de ani era inclus pe lista neagră a SUA a persoanelor acuzate de "terorism". Washingtonul a oferit în februarie o recompensă care putea atinge un milion de dolari pentru orice informaţie ce ar fi permis găsirea lui Hamza bin Laden.

În arhivele liderului jihadist, confiscate în timpul raidului american din 2011, în cursul căruia Osama bin Laden a fost ucis în Pakistan, figura şi o înregistrare video cu nunta fiului său Hamza, care părea să se afle în Iran. Acestea au fost primele imagini de la o vârstă adultă cu Hamza obţinute de serviciile de informaţii occidentale.

Citit 705 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 14:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.