Continentul ascuns

Continentul ascuns

Geowetenschappen UU / Twitter
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un nou continent ascuns a fost descoperit pe Pământ, dar nu este Atlantida. Cercetătorii l-au găsit în timp ce reconstruiau evoluția regiunii mediteraneene, care este presărată cu lanțuri muntoase și mări, din Spania până în Iran, informează CNN. Continentul a fost numit Greater Adria, este de mărimea insulei Groenlanda și s-a desprins din Africa de Nord, ulterior fiind îngropat sub Europa de Sud în urmă cu 140 de milioane de ani în urmă. „Uitați de Atlantida”, a spus Douwe van Hinsbergen, autorul studiului și profesor la Universitatea din Utrecht. Studiul a fost publicat recent în jurnalul Gondwana Research.

Citit 1202 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 17:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro