Candidat invalidat la alegerile din Hong Kong

Candidat invalidat la alegerile din Hong Kong

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Joshua Wong, lider al mişcării pro-democraţie în Hong Kong, a anunţat marţi, 29 octombrie 2019, că i-a fost invalidată candidatura pentru viitoarele alegeri locale, în condiţiile în care fosta colonie britanică trece prin cea mai gravă criză politică de după retrocedarea sa Beijingului, în 1997, informează AFP. "Condamn ferm faptul că guvernul se dedă unei filtrări politice şi cenzurii şi mă privează de drepturile mele politice", a declarat Joshua Wong, 22 de ani, student la ştiinţe politice, într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Wong, care a fost în 2014 chipul "Mişcării umbrelelor", ce a paralizat centrul oraşului vreme de peste două luni, a precizat că unul dintre responsabilii alegerilor din noiembrie a apreciat drept nevalabilă candidatura sa. Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că această respingere se explică prin faptul că Wong a militat pentru dreptul la "autodeterminare" al Hong Kongului, ceea ce contravine spiritului Legii Fundamentale, "miniconstituţia" fostei colonii britanice.

Hong Kongul este de la începutul lui iunie scena unor acţiuni şi manifestaţii aproape zilnice, menite să denunţe regresul libertăţilor şi ingerinţa tot mai mare a Chinei în problemele regiunii semiautonome, dar să şi ceară reforme democratice.

Citit 200 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 14:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro