Angela Merkel: Cea mai mare provocare după Al Doilea Război Mondial

Angela Merkel: Cea mai mare provocare după Al Doilea Război Mondial
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lupta împotriva noului coronavirus este ''cea mai mare provocare'' pe care a cunoscut-o Germania după Al Doilea Război Mondial, a declarat Angela Merkel, într-un mesaj televizat către naţiune, o premieră pentru şefa executivului german, la care nu a recurs nici măcar în timpul crizei financiare din 2008-2009, transmite AFP. ''De la Al Doilea Război Mondial, nu a mai existat pentru ţara noastră o provocare ce să depindă atât de mult de solidaritatea noastră comună'', a subliniat Merkel. ''Cred cu fermitate că vom reuşi în această sarcină, dacă toţi cetăţenii o vor considera cu adevărat sarcina lor'', şi-a atenţionat ea concetăţenii.

Un apel venit în timp ce numeroşi cetăţeni germani, mai ales din rândul tinerilor, tratează cu lejeritate consemnele date de autorităţi pentru limitarea contactelor sociale.

Merkel a amintit în mesajul său măsurile impuse în Germania şi în Europa, unde libertatea de circulaţie a fost restrânsă pentru a se încerca stoparea pandemiei. ''Într-o democraţie, ele nu ar trebui să fie vreodată decise cu uşurinţă şi numai dacă sunt temporare. Dar (restricţiile - n.red.) sunt în acest moment indispensabile pentru a salva vieţi'', a insistat şefa guvernului de la Berlin.

Citit 881 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2020 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.