China, asistenţă împotriva coronavirusului

China, asistenţă împotriva coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

China este pregătită să "lucreze alături de toate celelalte ţări" în lupta mondială împotriva coronavirusului, a afirmat agenţia oficială de presă Xinhua, citând o conversaţie între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, scrie AFP. Această declaraţie a preşedintelui chinez i-a fost făcută omologului său rus în cursul unei convorbiri telefonice joi seară, ora Beijingului.

China "are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (...) a păstra securitatea sanitară mondială", a adăugat Xinhua.

"China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei", i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus. Coronavirusul, care a făcut peste 9.800 de morţi în lume, a apărut pentru prima dată în decembrie în oraşul chinez Wuhan din centrul ţării. Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, acesta s-a extins până în prezent la 158 de ţări şi teritorii.

Guvernul chinez a fost criticat de unele ţări că nu a acţionat destul de repede şi că a ascuns informaţii în faţa pandemiei.

Citit 1507 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 17:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.