Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea ''oricărei activităţi de producţie'' care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP.

Guvernul a decis să ''închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale'', a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest ''pas suplimentar'' în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.
Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze. "Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim", a spus el despre o "decizie nu tocmai uşoară".
''Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial '', a menţionat premierul italian.
''Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere'', a subliniat Giuseppe Conte.
Italia a raportat sâmbătă 793 de noi decese în ultimele 24 de ore, un nou record, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în această ţară ca urmare a pandemiei de coronavirus ajungând la 4.825 în decurs de o lună, potrivit bilanţului comunicat de protecţia civilă, informează AFP. Italia, unde primul deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în urmă cu o lună, este cea mai afectată ţară din lume de pandemie. Autorităţile italiene au recenzat 6.557 de noi cazuri pozitive, un alt record îngrijorător, în contextul în care unităţile medicale sunt copleşite. Regiunea Lombardia (în nord) a înregistrat cea mai mare parte a deceselor (546) şi jumătate dintre cazurile noi.
Autorităţile din Lombardia i-au solicitat premierului Giuseppe Conte să instituie ''măsuri mai coercitive'' pentru a impune ''noi restricţii'', mai severe decât interdicţia vizând adunările publice şi limitările stricte ale deplasărilor, în vigoare de la 10 martie. 
"A venit momentul să ne oprim, dar să o facem cu adevărat", a scris primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, şi preşedintele provinciei, Gianfranco Gafforelli, într-o scrisoare adresată premierului Italiei. "Situaţia în toată regiunea Lombardia capătă de acum un aer de tragedie, lucru cu atât mai evident în provincia noastră, Bergamo, unde vedem zilele acestea murind atât de mulţi bărbaţi şi femei (...) fără măcar să ne putem lua rămas-bun cu demnitate de la ei", au scris edilii în document.
Joi, vicepreşedintele Crucii Roşii chineze, Sun Shuopeng, care a venit să le ofere italienilor expertiza sa asupra pandemiei, a avertizat că măsurile instituite în Italia nu au fost ''suficient de restrictive''. ''Trebuia să opriţi cu totul activitatea economică. Toată lumea trebuia să rămână în casă'', a spus acesta.

Citit 533 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.