Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Noua strategie de securitate naţională a Poloniei, semnată marţi de preşedintele Andrzej Duda, indică faptul că cea mai gravă ameninţare este ''politica neoimperială'' a autorităţilor ruse, dusă de asemenea şi ''cu mijloace de forţă militară'', transmite site-ul de ştiri thenews.pl.
Strategia, care înlocuieşte un document adoptat în 2014, afirmă că securitatea Poloniei este afectată în mod negativ de „dezintegrarea progresivă a ordinii internaţionale'', inclusiv de „lipsa de respect pentru dreptul internaţional şi nerespectarea obligaţiilor internaţionale''.
De asemenea, documentul adoptat de Varşovia menţionează că „agresiunea împotriva Georgiei, anexarea ilegală a Crimeei şi activităţile din estul Ucrainei'', fapte comise de Rusia, ''au încălcat principiile fundamentale ale dreptului internaţional şi au subminat pilonii sistemului de securitate european''.
Noua strategie adaugă că Rusia "îşi dezvoltă intensiv capacităţile militare ofensive'' în zone precum Marea Baltică şi "efectuează exerciţii militare ample, bazate pe scenarii ce presupun un conflict cu statele membre NATO, o desfăşurare de mari formaţiuni militare şi chiar folosirea armelor nucleare''.
Mai mult, Rusia recurge la "acţiuni cuprinzătoare şi complexe utilizând mijloace non-militare (printre care atacuri cibernetice şi dezinformări) pentru a destabiliza structurile şi societăţile ţărilor occidentale şi pentru a crea divizări între aliaţi'', mai arată noua strategie de securitate naţională a Poloniei.

Citit 409 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro