Pandemia, lecţie pentru reinventarea zonelor urbane

Pandemia, lecţie pentru reinventarea zonelor urbane
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat marţi că pandemia de coronavirus prezintă ocazia de a reinventa zonele urbane, informează DPA. "Oraşele duc întreaga povară a crizei, multe dintre ele cu sisteme sanitare sub presiune, cu servicii de apă şi canalizare inadecvate şi alte provocări", a afirmat Guterres, într-un mesaj video, adăugând că această criză a "expus inegalităţi adânc înrădăcinate".

"Acum este momentul să regândim şi să reinventăm lumea urbană... Acum este şansa noastră de a ne reface mai bine, prin construirea unor oraşe mai reziliente, mai incluzive şi sustenabile", a invitat secretarul general al ONU. Guterres a prezentat un rezumat succint al politicii în acest sens, în care menţionează că răspunsul la pandemia de COVID-19 este necesar pentru lupta împotriva inegalităţilor şi salvgardarea coeziunii sociale, cum ar fi garantarea unor locuinţe de urgenţă persoanelor fără adăpost.

Zonele urbane ar trebui să urmărească o redresare economică ecologică, rezilientă şi incluzivă, a spus Guterres, menţionând oraşele care au îmbunătăţit deja mobilitatea, siguranţa şi calitatea aerului prin crearea de noi benzi pentru biciclete şi zone pietonale. "Concentrându-ne pe o transformare ecologică ridicată şi crearea de locuri noi de muncă, planurile de relansare pot orienta creşterea spre o cale rezilientă cu un nivel redus al emisiilor de dioxid de carbon", a subliniat secretarul general al Naţiunilor Unite.

Citit 935 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 19:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.