Contracandidata lui Lukaşenko s-a refugiat în Lituania

Contracandidata lui Lukaşenko s-a refugiat în Lituania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Opozanta Svetlana Tihanovskaia, contracandidata preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la recentele alegeri prezidenţiale din Republica Belarus, s-a refugiat în Lituania, alăturându-se copiilor săi, care se aflau deja în statul baltic, pe fondul confruntărilor violente între forţele de securitate şi manifestanţii care au ieşit în stradă să conteste realegerea lui Lukaşenko pentru al şaselea mandat, după ce de luni seara nu s-a mai ştiut nimic despre soarta ei, potrivit Reuters şi AFP.

În timpul campaniei electorale, după ce a decis să ia locul soţului său - cunoscutul blogger Serghei Tihanovski, încarcerat pentru a nu participa la alegeri, ea a decis să-şi trimită copiii - un băieţel de zece ani şi o fetiţă de patru ani - într-o ţară din Uniunea Europeană, împreună cu bunica lor, după ce primise mai multe ameninţări cu moartea. Până acum nu s-a ştiu exact unde, potrivit publicaţiei online belaruse Tut.by. „Svetlana #Tihanovskaia este în siguranţă. Ea se află în #Lituania”, a anunţat marţi dimineaţă într-un mesaj pe Twitter ministrul de Externe lituanian, Linas Linkevicius, fără să ofere alte detalii.

Această novice în politică, în vârstă de 37 de ani, principală contracandidată a lui Lukaşenko şi creditată cu aproximativ 10 la sută din sufragii de către Comisia electorală de la Minsk, a declarat că se consideră câştigătoarea scrutinului. Tihanovskaia a decis să nu participe la manifestaţii, pentru a evita “provocările”.

Citit 794 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 18:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.