Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

AstraZeneca a reluat studiile clinice privind vaccinului său COVID-19, după ce a primit undă verde de la autorități, a anunțat compania sâmbătă, citată de Reuters. AstraZeneca anunțase marţi că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru noul coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave. „La 6 septembrie, procesul de revizuire standard a intrat într-o pauză voluntară în toate studiile globale, pentru a permite revizuirea datelor de securitate de către comitete independente și autorități de reglementare internaționale”, a spus AstraZeneca.

Compania a adăugat că experții în securitate au recomandat Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) din Marea Britanie că este sigură reluarea studiilor pe plan local. Pacientul implicat în studiu a suferit simptome neurologice asociate cu o rară tulburare inflamatorie a coloanei vertebrale, numită mielită transversă. AstraZeneca, cu sediul în Cambridge, a declarat că nu poate dezvălui informații medicale suplimentare.

Guvernele din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare un vaccin care să ajute la oprirea pandemiei, care a provocat peste 900.000 de decese și tulburări economice mondiale. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a semnalat vaccinul AstraZeneca drept unul dintre cele mai promițătoare. Principalii dezvoltatori de vaccinuri din SUA și Europa s-au angajat să respecte standardele științifice de siguranță și eficacitate pentru vaccinurile lor experimentale și să reziste presiunilor politice de a grăbi procesul. AstraZeneca a fost deja de acord să furnizeze aproape trei miliarde de doze guvernelor din întreaga lume - mai mult decât orice alt proiect.

Citit 483 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2020 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.