Blocaje în negocierile dintre UE şi Marea Britanie

Blocaje în negocierile dintre UE şi Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negociatorii şefi pentru Brexit ai UE şi Marii Britanii s-au întâlnit la Bruxelles pentru a încerca să evite întreruperea negocierilor privind viitoarea relaţie bilaterală comercială, în pofida dorinţei executivului de la Londra de a reveni asupra condiţiilor agreate iniţial, informează AFP.

Negociatorul britanic David Frost a părăsit sediul Comisiei Europene, unde a discutat timp de două ore cu Michel Barnier, fără a face vreo declaraţie.

"Echipa de negociere din Marea Britanie a purtat discuţii informale utile cu UE săptămâna aceasta, întrucât încercăm să ajungem la un acord până la jumătatea lunii octombrie cu privire la viitoare noastră relaţie", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

"S-au făcut câteva mici progrese, dar rămân diferenţe semnificative în ceea ce priveşte aspectele cheie, inclusiv pescuitul şi ajutoarele de stat", a continuat acesta. "Vom continua să lucrăm din greu pentru a depăşi aceste diferenţe în discuţiile noastre săptămâna viitoare, fără a ne compromite poziţia fundamentală: aceea de a fi o ţară independentă".

Cu puţin înaintea acestei întâlniri, purtătorul de cuvânt al executivului european Eric Mamer a respins acuzaţiile prim-ministrului britanic. Boris Johnson susţine că Bruxelles-ul nu negociază cu bună-credinţă şi ameninţă cu o "blocadă" alimentară a schimburilor comerciale dintre Irlanda de Nord şi Marea Britanie dacă nu se ajunge la un acord până la sfârşitul perioadei de tranziţie, la sfârşitul anului 2020.

Citit 664 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2020 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.