Viktor Orban, atac virulent la comisarul european Vera Jourova

Viktor Orban, atac virulent la comisarul european Vera Jourova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisia Europeană are ''încredere deplină'' în vicepreşedinta sa pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, după ce Ungaria a cerut demisia înaltei oficialităţi europene, în urma unei dispute privind statul de drept, transmit Reuters şi AFP. ''Preşedinta (Comisiei Europene) Ursula von der Leyen lucrează îndeaproape cu vicepreşedinta Jourova privind statul de drept. Vicepreşedinta se bucură de deplina încredere a preşedintei'', a declarat Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt al executivului comunitar. ''Îngrijorările noastre atunci când este vorba despre statul de drept în Ungaria sunt binecunoscute. Ele vor fi tratate în raportul nostru privind statul de drept, pe care îl vom prezenta mâine. În acest raport, noi evaluăm situaţia din toate statele membre'', a precizat ea.

Potrivit lui Spinanţ, prezentarea primului raport privind respectarea statului de drept în cele 27 de state membre ale UE va fi făcută miercuri de vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă Vera Jourova şi de comisarul european pentru justiţie Didier Reynders.

Premierul ungar Viktor Orban i-a scris preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se plânge în legătură cu unele declaraţii ale vicepreşedintei CE Vera Jourova, pe care le consideră "ofensatoare la adresa Ungariei şi a poporului ungar". Orban a afirmat că, dacă Jourova nu demisionează, Ungaria va "suspenda relaţiile politice" cu aceasta. Premierul ungar a adăugat că Vera Jourova a folosit un "limbaj jignitor" calificând public Ungaria drept "democraţie bolnavă".

Citit 793 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2020 18:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.