Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Comisia Europeană are ''încredere deplină'' în vicepreşedinta sa pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, după ce Ungaria a cerut demisia înaltei oficialităţi europene, în urma unei dispute privind statul de drept, transmit Reuters şi AFP. ''Preşedinta (Comisiei Europene) Ursula von der Leyen lucrează îndeaproape cu vicepreşedinta Jourova privind statul de drept. Vicepreşedinta se bucură de deplina încredere a preşedintei'', a declarat Dana Spinanţ, purtătorul de cuvânt al executivului comunitar. ''Îngrijorările noastre atunci când este vorba despre statul de drept în Ungaria sunt binecunoscute. Ele vor fi tratate în raportul nostru privind statul de drept, pe care îl vom prezenta mâine. În acest raport, noi evaluăm situaţia din toate statele membre'', a precizat ea.
Potrivit lui Spinanţ, prezentarea primului raport privind respectarea statului de drept în cele 27 de state membre ale UE va fi făcută miercuri de vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă Vera Jourova şi de comisarul european pentru justiţie Didier Reynders.
Premierul ungar Viktor Orban i-a scris preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se plânge în legătură cu unele declaraţii ale vicepreşedintei CE Vera Jourova, pe care le consideră "ofensatoare la adresa Ungariei şi a poporului ungar". Orban a afirmat că, dacă Jourova nu demisionează, Ungaria va "suspenda relaţiile politice" cu aceasta. Premierul ungar a adăugat că Vera Jourova a folosit un "limbaj jignitor" calificând public Ungaria drept "democraţie bolnavă".

Citit 428 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2020 18:45

1 comentariu

  • postat de Ion Miercuri, 30 Septembrie 2020 06:13 109.166.132.*** Link la comentariu
    0
    0

    Nu e treaba noastră cum este văzută democrația din Ungaria. Treaba noastră este să respingem orice încercare a oricărui stat (și nu sunt puține) de a ataca prin diferite mijloace (intervenții sociale, economice, politice, propagandistice etc) integritatea teritorială a României. Trebuie să fim uniti, noi, cetățenii României indiferent de etnie.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro