Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Franţa trebuie să ''atace separatismul islamist'', un ''proiect conştient'' care vizează să ''creeze o ordine paralelă şi să nege Republica'', a declarat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron într-un discurs rostit la Mureaux, o suburbie sensibilă din regiunea pariziană, transmite AFP.
''Eu vreau să nu existe nicio confuzie, niciun amalgam, dar forţa este de a constata că există un islamism radical care conduce la negarea Republicii'', a insistat Macron, citând în special ''deşcolarizarea copiilor'', ''dezvoltarea de practici sportive şi culturale'' comunitare, ''îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie''.
Preşedintele Franţei a anunţat mai multe măsuri cum sunt obligaţia oricărei asociaţii care solicită o subvenţie publică de a semna o cartă de laicitate, o încadrare consolidată a şcolilor private confesionale şi limitarea strictă a pregătirii şcolare la domiciliu.
Emmanuel Macron a apreciat totuşi că autorităţile au partea lor de responsabilitate în fenomenul de ''ghetoizare'' a cartierelor. ''Am concentrat populaţii în funcţie de originea lor, nu am recreat suficient mix, suficientă mobilitate economică şi socială'', a spus el.

Citit 539 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2020 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.