Germania şi China, noile superputeri ale lumii, în viziunea lui Putin

Germania şi China, noile superputeri ale lumii, în viziunea lui Putin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au trecut, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că acum Germania şi China se îndreaptă spre statutul de superputeri, informează Reuters.

Susţinând un discurs printr-un link video în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai, Putin a dat de înţeles că rolul SUA s-a diminuat, ca şi cel al Regatului Unit şi al Franţei, în timp ce Berlinul şi Beijingul - în termeni de importanţă politică şi economică - se îndreaptă spre statutul de superputeri mondiale.

Dacă Washingtonul nu este gata să discute probleme globale cu Moscova, Rusia este pregătită să aibă o astfel de discuţie cu alte naţiuni, a menţionat Putin. Preşedintele rus a mai spus că SUA nu mai pot pretinde la excepţionalism şi s-a întrebat de ce ar vrea să o facă.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA, de pe 3 noiembrie, Vladimir Putin şi-a exprimat de asemenea speranţa că noua administraţie va fi gata de dialog privind securitatea şi controlul asupra armelor nucleare.

Citit 723 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 00:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.