Spania, în stare de urgență până în mai 2021

Spania, în stare de urgență până în mai 2021

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Spania rămâne în stare de urgență încă șase luni, până pe 9 mai 2021, după ce Parlamentul a aprobat măsura cerută de premierul Pedro Sanchez, care va permite guvernului de la Madrid să impună și noi restricții de circulație de fiecare dată când va considera că este necesar. La rândul lor, regiunile autonome, care au competențe în materie de sănătate publică, pot decide de acum să-și închidă teritoriul pentru a limita circulația în anumite zone.
Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23,00 și 6,00, interzicerea deplasărilor între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă. De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.
În urmă cu cinci zile, Guvernul condus de Pedro Sanchez a decis revenirea la această măsură excepțională, din cauza creșterii explozive a cazurilor de coronavirus. 
Spania rămâne statul european cel mai afectat de coronavirus, cu un total de 1.230.000 de cazuri.

Citit 875 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.