Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O retragere precipitată a NATO din Afganistan ar avea "un cost extrem de ridicat", pentru că ar exista riscul ca această ţară "să redevină o bază pentru teroriştii internaţionali", a atras atenţia marţi, 17 noiembrie, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după anunţurile făcute de SUA, relatează AFP.
Şeful NATO a mai formulat această atenţionare şi în timpul reuniunii miniştrilor Apărării de la sfârşitul lunii octombrie, iar argumentele sale au fost reluate luni de şeful majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, într-o atenţionare către Trump.
Liderul republican de la Casa Albă, învins la alegerile prezidenţiale de democratul Joe Biden, dar care va rămâne în funcţie până în ianuarie 2021, a promis să pună capăt "războaielor fără sfârşit" şi a vorbit despre o retragere totală până la Crăciun.
"NATO s-a dus în Afganistan după un atac asupra SUA pentru a se asigura că această ţară nu va mai fi niciodată un refugiu pentru teroriştii internaţionali. Sute de mii de soldaţi din Europa şi din alte părţi s-au alăturat trupelor americane în Afganistan, iar peste 1.000 dintre ei au plătit cu viaţa", a reamintit Stoltenberg.
Dorinţa SUA de a se retrage din această ţară după încheierea unui acord cu talibanii şi continuarea violenţelor ridică probleme serioase pentru Alianţă.
Subiectul va fi discutat în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe din NATO la 1 şi 2 decembrie.

Citit 659 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.