Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Marea Britanie a devenit miercuri prima ţară din lume care a aprobat spre utilizare vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Pfizer, în colaborare cu partenerul său german BioNTech, care va putea fi administrat începând cel mai devreme de săptămâna viitoare, informează Reuters.

Specialiştii consideră că un vaccin anti-COVID-19 reprezintă cea mai bună şansă pentru ca omenirea să revină la normalitate, în contextul pandemiei care a ucis aproape 1,5 milioane de persoane şi a afectat grav economia globală.
"Guvernul a acceptat astăzi recomandările formulate de organismul independent MHRA (Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Asistenţei Medicale/ Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) în vederea aprobării spre utilizare a vaccinului Pfizer-BioNTech", a precizat Guvernul britanic. "Vaccinul va deveni disponibil în Marea Britanie începând de săptămâna viitoare", precizează acelaşi anunţ oficial.
Comitetul pentru vaccinuri din Marea Britanie va stabili categoriile de populaţie care vor primi cu prioritate acest vaccin, precum rezidenţii din aziluri, personalul medical, persoanele vârstnice şi persoanele cu afecţiuni clinice şi considerate extrem de vulnerabile.
Atât alianţa Pfizer-BioNTech, cât şi compania americană de biotehnologie Moderna au anunţat o eficienţă de peste 90 la sută - o rată de prevenţie neobişnuit de ridicată - în studiile clinice dedicate vaccinurilor lor, care se bazează pe noua tehnologie ARN mesager.
Grupul Pfizer consideră că autorizarea în regim de urgenţă de către Marea Britanie reprezintă un moment istoric în lupta împotriva maladiei COVID-19.
Matt Hancock, secretar pentru Sănătate în Guvernul britanic, a spus că programul de vaccinare are putea să înceapă în această ţară săptămâna viitoare. Potrivit declaraţiilor sale, spitalele din Marea Britanie sunt deja pregătite pentru a primi acest vaccin.
Pe de altă parte, într-un moment în care mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 se apropie de aprobare şi de o distribuire pe scară largă, Interpol atrage atenţia că va fi crucial să fie garantată securitatea lanţului de aprovizionare. Interpol a transmis un mesaj de avertizare către cele 194 de ţări membre, îndemnate să se pregătească pentru acţiuni ale crimei organizate centrate pe vaccinurile împotriva coronavirusului, relatează AFP. Organizaţia avertizează asupra unei "potenţiale activităţi criminale legate de contrafaceri, furturi şi promovarea ilegală de vaccinuri împotriva COVID-19 şi a gripei". Aceste acţiuni care vizează publicul larg "constituie un risc major pentru sănătate sau chiar pentru viaţa" victimelor acestor organizaţii sau indivizi, subliniază într-un comunicat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Citit 277 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2020 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.