Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Zilele următoare "vor fi decisive" pentru găsirea unui acord asupra relaţiei post-Brexit între Londra şi UE, dar chestiunea pescuitului "rămâne foarte complicată", a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP.
"Uneori, am senzaţia că nu vom reuşi să găsim o soluţie" la problema pescuitului, a spus Ursula von der Leyen în Parlamentul European, cu doar două săptămâni până la data definitivă a despărţirii dintre Londra şi UE, care va avea loc la sfârşitul zilei de 31 decembrie.
Ea a menţionat totuşi că există progrese în privinţa celorlalte două subiecte sensibile din negocieri, precizând că "există o cale spre un acord". "Foarte strânsă, dar există", a adăugat ea.
În legătură cu condiţiile de concurenţă echitabilă, şefa executivului european a vorbit despre un compromis asupra unui "mecanism solid de non-regresiune" în privinţa normelor între europeni şi britanici în domeniile ecologic, social şi fiscal. Este "un mare pas înainte", a spus ea.
Însă persistă dificultatea de a găsi o soluţie pentru ca aceste norme să nu devieze în viitor, a explicat preşedinta Comisiei Europene, UE refuzând să vadă la uşa sa o economice nereglementată care ar practica dumping-ul în detrimentul companiilor de pe continent.
În privinţa guvernanţei acordului pentru a permite rezolvarea eventualelor diferende, Ursula von der Leyen a anunţat de asemenea că şi această chestiune este "în mare parte reglată".
Marea Britanie, care a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, va abandona definitiv piaţa unică şi uniunea vamală la 31 decembrie.

Citit 398 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.