Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Poliţia din Moscova a atenţionat vineri că orice manifestaţie ilegală ''va fi reprimată'', cu o zi înainte de manifestaţiile neautorizate anunţate în Rusia pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi, plasat în arest, şi pe care Kremlinul le-a calificat drept ilegale, informează AFP şi Reuters.
"Orice tentativă de a organiza un eveniment public neautorizat şi orice acţiune provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice şi vor fi reprimate fără întârziere", a anunţat poliţia capitalei ruse, cu referire la "acţiunile ilegale prevăzute să aibă loc pe 23 ianuarie 2021".
La rândul său, Kremlinul a declarat că manifestaţiile de protest convocate pentru sâmbătă pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi sunt ilegale şi promovate de persoane pe care le-a calificat drept nişte "provocatori".
Echipa lui Navalnîi, plasat în arest cel puţin până la 15 februarie şi vizat de multiple proceduri judiciare, a lansat un apel la proteste pentru sâmbătă, în 65 de oraşe ruse, pentru a cere eliberarea opozantului.
Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut, din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Citit 391 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2021 17:40

1 comentariu

  • postat de libertate Luni, 25 Ianuarie 2021 17:16 89.137.230.*** Link la comentariu
    0
    1

    Putin si-a luat de partea lui toti coruptii din justitie, servicii, politie, jandarmerie , parlament, oligarhi si toti fura si jefuiesc iar poporul sufera. Au miliarde si miliarde si nu le mai ajunge. nu poti face nimic de atata coruptie si spagi. Putin are zilele numarate.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.