Comisia Europeană promite accelerarea vaccinării

Comisia Europeană promite accelerarea vaccinării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisia Europeană a promis o creştere accentuată a numărului dozelor disponibile în al doilea trimestru, cu livrări în creştere din partea laboratoarelor Pfizer/BioNTech şi Moderna, aprobarea vaccinului Johnson & Johnson şi o supraveghere atentă pentru a putea remedia în timp util deficienţele din lanţul de producţie.

"Suntem optimişti cu privire la capacitatea noastră de a ne atinge obiectivul" de a vaccina 70 la sută din populaţia UE (225 milioane de persoane) până la sfârşitul verii", a reafirmat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Charles Michel a făcut apel la "îmbunătăţirea capacităţilor de secvenţiere" a virusului pentru a-i monitoriza mutaţiile, o procedură complexă desfăşurată inegal pe teritoriul Uniunii, dar pentru care Bruxellesul a pus la dispoziţie fonduri.

Dacă iniţial cei 27 promiseseră să adopte doar restricţii proporţionale şi nediscriminatorii, mutaţiile coronavirusului au schimbat datele situaţiei, determinând mai multe state membre să limiteze accesul la frontiere.

Citit 584 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 18:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.