Grecia, 200 de ani de la câştigarea independenţei

Grecia, 200 de ani de la câştigarea independenţei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grecia a sărbătorit joi 200 de ani de la declanşarea revoluţiei ce a condus la câştigarea independenţei faţă de Imperiul Otoman, ceremoniile gândite să marcheze un nou început după deceniul de criză financiară fiind restrânse din cauza restricţiilor impuse în pandemie, transmite Reuters.

La parada anuală de Ziua independenţei au asistat, printre alţii, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, al cărui tată, prinţul Philip, s-a născut pe insula Corfu, în familia regală a Greciei, precum şi prim-ministrul rus Mihail Mişustin. Preşedintele francez Emmanuel Macron a renunţat să participe din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în unele zone din Franţa din cauza epidemiei de COVID-19.

La scurt timp după preluarea puterii în 2019, guvernul conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis a anunţat celebrările drept un simbol al revenirii Greciei dintr-o criză financiară de un deceniu, care i-a lăsat şomeri pe jumătate dintre tinerii ţării şi a trimis în jur de 500.000 de oameni în căutare de locuri de muncă în străinătate.

Citit 505 ori Ultima modificare Vineri, 26 Martie 2021 01:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.