Portavion american, în Marea Chinei de Sud

Portavion american, în Marea Chinei de Sud

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Grupul aeronaval condus de portavionul USS Theodore Roosevelt (TRCSG) a intrat în Marea Chinei de Sud la 4 aprilie, pentru a desfăşura ”operaţiuni de rutină”, a comunicat marţi marina militară americană. Este pentru a doua oară când acest grup naval intră în Marea Chinei de Sud în cadrul desfăşurării pe 2021 în zona de operaţiuni a Flotei a 7-a americane, precizează U.S. Navy.
La 25 ianuarie, aceasta anunţa că grupul aeronaval condus de portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud, cu obiectivul declarat de a promova libertatea de navigaţie, într-un moment în care Taiwanul semnala incursiuni ale unor avioane ale forţelor aeriene chineze.
Exerciţiile americane de rutină constituie „o demonstraţie de forţă ce nu favorizează pacea şi stabilitatea în regiune”, a reacţionat ulterior purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.
China revendică cvasitotalitatea insulelor din Marea Chinei de Sud şi denunţă în mod regulat operaţiunile americane în acest sector, scena unei dispute pentru influenţă între Beijing şi Washington.

Citit 263 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.