Dan Nica, în grupul de supraveghere a Mecanismului de Redresare

Dan Nica, în grupul de supraveghere a Mecanismului de Redresare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Europarlamentarul gălățean Dan Nica a fost ales în grupul Parlamentului European de supraveghere a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. Grupul de lucru, creat prin decizia Conferinței președinților de grupuri politice din Parlamentul European, va exercita controlul asupra principalului instrument de ieșire din criză a UE.

"Vom monitoriza punerea în aplicare a Mecanismului, ce totalizează 672,5 miliarde de euro, sub formă de subvenţii şi împrumuturi în condiţii avantajoase pentru statele membre, şi vom avea de două ori pe lună dialoguri de evaluare cu Comisia Europeană. Practic, prin acest grup de lucru se exercită controlul parlamentar asupra modului în care fondurile UE sunt direcţionate de la Bruxelles către statele membre. Priorităţile mele sunt repartiţia justă şi eficientă a banilor europeni pentru România şi verificarea implementării la nivel naţional a Planului de Redresare şi Rezilienţă", a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Liderul social-democrat a precizat că grupul de lucru va analiza, de asemenea, viitoarele acte delegate şi de punere în aplicare ce vor fi emise în baza Regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Citit 601 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 17:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.