Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fostul premier britanic David Cameron a recunoscut duminică, după o lungă tăcere, erori în rolul său de a consilia compania financiară în faliment Greensill, notează AFP.
Greensill Capital, specializată în împrumuturi pe termen scurt, a depus bilanţul la începutul lunii martie, punând în pericol unii dintre clienţii săi, cum ar fi imperiul siderurgic al miliardarului Sanjeev Gupta, GFG Alliance, ce deține și combinatul siderurgic de la Galați.
Prăbuşirea sa a provocat, de asemenea, agitaţie în rândul clasei politice britanice, din cauza rolului jucat de David Cameron în beneficiul companiei, creată de bancherul australian Lex Greensill. Acesta din urmă a fost angajat în Downing Street când David Cameron conducea guvernul (2010-2015), iar presa britanică a dezvăluit contracte obţinute de compania sa, prin intermediul politicilor la care a contribuit pentru punerea lor în aplicare.
După săptămâni de tăcere, David Cameron a reacţionat într-un lung comunicat pentru agenţia Press Association, susţinând că nu a încălcat "nici codul de conduită, nici regulile guvernului". După ce s-a "gândit mai mult" la acest scandal, el a admis că "trebuie învăţate o serie de lecţii importante. Recunosc, în calitate de fost prim-ministru, că acţiunile de comunicare cu guvernul trebuie să aibă loc exclusiv prin cele mai oficiale canale, astfel încât să nu existe loc pentru interpretări greşite".

Citit 253 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 19:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro