Rusia suspendă activitatea organizațiilor lui Aleksei Navalnîi

Rusia suspendă activitatea organizațiilor lui Aleksei Navalnîi

Represiune împotriva opozanților lui Putin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
2 comentarii

Justiţia rusă a ordonat luni suspendarea activităţilor organizaţiilor având legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi şi aflate sub ameninţarea de a fi declarate "extremiste" şi interzise, au anunţat colaboratorii acestuia, transmit AFP şi Reuters.

"Activităţile birourilor lui Navalnîi şi ale Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) au fost suspendate cu efect imediat", a scris pe Twitter Ivan Jdanov, directorul FBK, însoţindu-şi mesajul de fotografii ale dispoziţiei luate de procuror, în aşteptarea unui proces în urma căruia aceste activităţi ar putea fi interzise definitiv. "Ei urlă pur şi simplu: ne este frică de activităţile voastre, ne este frică de manifestaţiile voastre, ne este frică de consemnele voastre de vot", a adăugat Jdanov.

La rândul său, biroul din Moscova al lui Navalnîi a comunicat pe Telegram că, în urma deciziei procurorului, "nu mai poate lucra în vechiul format". "Ar fi prea periculos pentru angajaţii şi pentru susţinătorii noştri", dar "vom continua, cu titlu personal, să luptăm contra corupţiei", contra partidului la putere, Rusia Unită, şi a preşedintelui Vladimir Putin, a arătat biroul moscovit. "Nu va fi uşor să ne batem, dar vom câştiga cu siguranţă, pentru că suntem mulţi şi suntem puternici", a subliniat aceeaşi organizaţie.

Parchetul din Rusia a cerut la mijlocul lunii aprilie ca organizaţiile cu legături cu Navalnîi să fie catalogate ca "extremiste", ceea ce ar însemna interzicerea lor în Rusia şi riscul unor pedepse grele cu închisoarea pentru colaboratorii sau susţinătorii opozantului. Parchetul acuză aceste organizaţii că încearcă să "creeze condiţiile destabilizării situaţiei sociale şi socio-politice" în Rusia, "sub acoperirea unor sloganuri liberale".

Cererea procurorului mai trebuie examinată de o instanţă, care a ţinut luni o primă audiere preliminară în acest caz.

Aleksei Navalnîi, militant anticorupţie şi principalul opozant al Kremlinului, este închis într-o colonie penitenciară, după o condamnare pentru fraudă, pe care el o denunţă ca fiind motivată politic. Navalnîi a ieşit vineri dintr-o grevă a foamei, începută cu 24 de zile în urmă, în semn de protest faţă de condiţiile rele de detenţie, care i-au agravat starea de sănătate.

Citit 272 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 17:00

2 comentarii

 • postat de Mesaj important catre Ambasada Rusiei Luni, 26 Aprilie 2021 22:10 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  2

  Daca Putin il omoara pe Aleksei Navalnii va face cea mai mare greseala din viata lui si va fi sfarsitul erei Putin.
  Putin va fi distrus daca face greseala de a-l ucide pe Aleksei.

  Raportează
 • postat de Sărmana Rusie Luni, 26 Aprilie 2021 18:32 213.233.88.*** Link la comentariu
  0
  2

  Dacă Joe Biden, președintele SUA, a spus că ,,Putin este criminal".......și Putin zpune ceva copilăresc, ,,cine spune, ăla e".......nimic de comentat, Rusia este de râpă, păcat de ruși.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.